dissabte, 14 de juny del 2008

BULGARS E ITALIANS

Acabada l’aturada del taxi tocava treballar un altre cop però sembla que el final de mes hagi arribat abans d´hora.Es mou poc la gent,a part un exercit de taxis circulaven per la nit.Tots els del dia per recuperar el que no havien fet de dia.Quina manera es aquesta de fer vaga?El resultat de la vaga,al final casi el paguem els de la nit de rebot.Mai havia vist un promig tant alt d’edat entre el taxistes de la nit.

A mes ahir era un dia complicat,els estudiants han acabat cursos i era la primera nit que sortien,i com cada any la primera es la pitjor,es la que beuen mes.Un alt percentatge de borratxets entre la clientela.

Com cada cap de setmana no han faltat Italians i Anglesos.Que gran es Ryanair!!

D’aquets destacar dos parelletes d´Italians.Divertits,vam riure bastant buscant el seu Hotel,per la manera de pronunciar el carrer i el nom del hotel.

El que sempre em sobte d’aquesta gent es sempre la manera de despedir-se,si et diuen ciao,no pasa res,entens que es la seva manera de dir adeu.Pero si quan marxen et diuen Hola,et quedes així..com..que diu aquet ara.Ells utilitzen el ciao per dir hola i adéu i clar es pensant que nosaltres fem el mateix amb el Hola..i de veritat que es fa estrany que 4 persones baixin del taxi i un a un et vagin dient hola,hola,hola,hola i tot seguit desepereixin.Proveu de despedir hos de la gent dient hola,ja veureu.

Això ens va passar a Bulgària.Allà et creuaves bastant amb l’historia del idioma,aquella gent no parlen res mes que el Bulgar(que es un idioma com diu l´acudit).Tu intentaves utilitzar senyes quan no hi havia manera d’entendre’t però els signes son diferents.

Dir que Si amb el cap vol dir No.Dir No amb el cap vol dir Si.Aixo portava molt mals entesos.A una botiga t’ensenyaven alguna cosa que volies comprar,deies que si amb el cap i la guardaven a l´estanteria un altre cop.Als bars t’oferien una determinada marca de cervesa Búlgara que era dolentíssima,deies que No amb el cap i apa ja tenies la gerra de cervesa dolenta davant teu.

En fi,cadascú te les seves costums.

EL LLORO DEL TAXI

Avui una de les mes grans dins el mon de les discoteques,anys despres,quan la punxaves encara et funcionava,un clasic dels 80.

Aquet grup Yazzo es va formar l´any 82 amb Alison Moyet i Vince Clark,aquet ultim era un dels fundadores de Depeche Mode.

El primer Lp,va tindre el gran exit Only you,despres el Don´t go,i el Situation.Al segon Lp al que correspon aquet maxi,es van disoldre.En aquet maxi,a la cara b,hi havia la millor versio del Situation,al menys la mes agraida de punxar,per el joc que et donava.

Una curiositat d´aquet grup,a part de que nomes van durar un any juntets,es que a Europ es deien Yazzo i a USA es deien nomes Yazz

14 carreres:

... ha dit...

Saps, en relació a aquestes anegdotes dels idiomes,...quan vaig anar a Praga per dir Sí diuen No que s'escriu (Ano) també tela amb l'escriptura...i es fa molt dificil dir que si que vols una cosa dient que no...

Ai quin lio amb els idiomes.

ddriver ha dit...

NITS
El mateix que a Bulagaria doncs,en tts els dies que vam estar alla,em sembla que mai vaig aconseguir dir si movent el cap com si fos no

chamb ha dit...

amb lo facil que seria que tothom parlés español¡¡ coño¡¡¡

molt fort aixo de traballar a la nit per compensar la vaga¡¡¡ Efectivament
ahir a la nit estava tot ple de taxis.

ddriver ha dit...

CHAMB
Que et surt la venaaa....que facil seria que tothom parles català.
Ho dels vaguistes de pena,sort que un es un tio de recursos pero tota la nit et paraven altres taxis i et preguntavenon esta la discoteca...on esta el club...clar no es la sev feina,la seva son ambulatoris i mercats i tontdes del dia

Sinblancaporelmundo ha dit...

Hola guapetonsísimo:

Te dejo un regalito para ti y tus amiguitos con todo mi amol:

http://www.youtube.com/watch?v=u_eacND2MLc

ddriver ha dit...

SINBLANCAPORELMUNDO
Digam maleducat si vols pero l´he fotut a les escombreies sense obrirlo,es per cuidar la meva alergia,segur que es algo que la perjudica

Sinblancaporelmundo ha dit...

Oi que no tens gens de gut, nen.

Lula ha dit...

Donx lamento força això de la vaga.
Realment no crec que es pugui solucionar res, vull dir que, el tema és massa complicat i no està en mans de ningú en concret arreglar-ho, i el que no hauria de consentir-se és l'intrusisme (els de dia fent el torn de nit....)
Anyway.

I no entenc que el jovent, al sortir de farra, torni a casa en taxi, sobretot si van passats de voltes.... jo he tornat en taxi només quan eren farres light.
Fins i tot avui en dia encara torno en metro si ha estat intens, més que res xq ja està obert i xq no em queda ni un duro, vull dir, un euro...

Besotes!!

Anònim ha dit...

això de dir ciao té la seva utilitat.
Pensa sino en quan et troves a algú (et creues amb algú) i no saps si dir-li "hola" o "adéu".. si dius ciao tens el comodín del 50%!

Anònim ha dit...

Es mejor este video,
http://www.youtube.com/watch?v=Hf91nhSWV7A&feature=related

ddriver ha dit...

LULA
Mentres els taxis no portin tacograf,podran treballar totes les hores que volguin,ja estem acostumats que els seus problemes els arreglin a la nit.
Els nens van en taxi,ja que entre 4 els hi surt tirat.
ANONIM
Ben vist
MANGAS
El tuyo lo he empezado a ver por respeto a ti,pero solo he visto la caratula.En esta eurocopa no he hablado de futbol yo y no paran de haber provocaciones por el mail o por aqui.No os dais cuenta que lo perdeis todo por esto?por la boca muere el pez.El problema d´espanya es que siempre en la fase previa mostrais vuestras armas,arrasais contra equipillos i despues os cogen con la leccio apendiada.Fijaros en Italia por ejemplo,en los mundiales.Nadie daba un duro por ellos,un equipo vulgar,sin mostrar su poder.Su poder salio cuando nadie daba nada por ellos i los subestimava,vosotros haceis el contrario simepre,el primer partido a mostrar tods las cartas.

Sinblancaporelmundo ha dit...

Ay, no, por Dios, Mangas. Menudo pesado, pesadete, el tío ese que nos pone una recopilación de los goles y tal, y sin ton ni son, nos saca la bandera republicana y los vivas a la república.

Pero qué es lo que pasa en ejpéin? No sé de qué os quejáis los republicanos, si tenemos un rey que es una vergüenza y que no hace sino apoyar a los enemigos de ejpéin.

Anònim ha dit...

Yo no me quejo de nada,prefiero una república confederal a una monarquia.

Driver,tienes razón,luego a partir de cuartos puede pasar cualquier cosa,y juega tb la suerte,y suerte siempre ha tenido Italia a pesar de no jugar bien casi nunca,pero yo en esta eurocopa estoy viendo muy bien a España,y a Holanda.

ddriver ha dit...

MANGAS
No te olvides de portugal