diumenge, 23 de setembre del 2007

CAMP NOU

Ultimament no explico res del taxi,es que no pasa gran cosa,tot i ser la Merce.O jo no m entero,quan hi ha molta feina no hi penses pas amb el que pasa dins el cotxe i estas pendent de que baixin i un altre,les histories apareixen,quan no hi ha feina i vas relaxat i tens temps per dedicarli al frikie que portes.
Aquets dies el que si em batut el record a Barcelona de mes gent vomitan per metre cuadrat,a tot arreu et trobes algu apretant i amb una ma aixecada intentant aconseguir un taxi,jaja..que malament ho tenen,i si algun el pares per error el colega et diu
-si ya lo ha sacado todo
-res,per si a cas
Pero anem al tema d avui,que sens dubte es el
Camp Nou.
La remodalacio del nostre estadi.Que us sembla a vosaltres?
Jo crec que s equivocan,el que tenien que haber fet es un estadi per 120.000 persones som mes de 160.000 socis i ampliarlo nomes a 104.000 espectadors no soluciona res,un reestyling i prou.Segurament cadires encara mes petites i ja esta mes gent,com han fet a les ultimes ampliacions.
Els estadis com San Siro o els d aquet nivell,quan arribas son macos de veure,el camp nou no,ja que per fora nomes es formigo i feia falta arreglar l exterior.Es per l unic que m agrada la
remodalcio aquesta pero com ja he dit,el que em preocupa es l interior,i es el que esperava que es fes una gran obra i un estadi amb capacitat suficient per encabir el maxim de socis posible.
Jo soc soci desde 1980,al aprobar vuite d EGB em van regalar 5000 peles.
Un colega es va fer soci i em van convidar a veure un partit.Era un Barça-Valencia.El Barça va perdre 0-3,el nostre porter aquell dia era Amador,un porter que venia del Hercules que habia estat reserva al Madriz.Va fotre una serie de cantades que en Felman va aprofitar per maxacarnos.

27-9-1980 , LIGA

BARCELONA -VALENCIA 0-3

Barcelona: Amador, Ramos, Migueli, Alexanco, Estella, Sanchez, Quini, Krankl, Asensi, Simonsen, Carrasco (Landaburu).

Valencia: Sempere, Carrete, Tendillo, Arias, Botubot, Solsona, Castellanos, Subirats, Saura (Felman), Morena (Jimenez), Pablo.


El que mes em va impresionar al entrar per primer cop al camp nou,va ser el verd de la gespa,es el que mes recordo.
Al endema em vaig fer soci,6000 peles em va costar,ja que era infantil encara i el primer partit que vaig veure com a soci va ser un Barça-U.D.Las Palmas vam guanyar 1-0

12-10-1980, LIGA

BARCELONA -LAS PALMAS 1-0

Barcelona: Artola, Ramos, Migueli, Alexanco (Rexach), Olmo, Sanchez, Quini, Canito, Krankl, Asensi, Simonsen.

Las Palmas: Clement, Marrero, Hernandez, Roque, Felipe, Felix, Julio, Noly, Jorge, Ceballos (Victor).

Arbitro: Mayoral Cedenilla .

Goles: Krankl


Aixi era el camp nou aquells temps,els de general estavem al que ara es la segona graderia,darrera els gols,tots d enpeus.
A lateral hi habia uns bancs per seure de fusta,uns grocs i els altres verds,si els bancs eran per 10 persones tot sobint eran 13 o 14 als bancs.
El sumum va arribar un dia entre el Barça i el Human Stars.
10 del 12 de 1980

Barcelona: Artola, Ramos (Albadalejo), Migueli, Olmo, Sanchez (Estella), Alexanco, Simonsen (Rexach), Schuster, Quini (Carrasco), Zuviria (Martinez), Estaban (Landaburu).

Human Stars: Pantelic (Arkonada), Broos, Gordillo (Vojacek), Bonhof, Pezzey (Isa), Cruyff, Rummenigge (Kanamoto), H. Muller (Halhilboczic), Chinaglia (Cha Bun Kun), Platini (Hugo Sanchez), Blokhin.

Arbitro: Miguel Perez.

Per aquet partidas al camp nou es van reunir 120.000 persones,abans de la remodalacio del 82,hi habia gent sentada per les escales i tot,va ser algo exagerat pero veure junts a un mateix equip en Cruyff i en Rummenigge,era algo excepcional.
Si aquell dia vam ser capaços de reunir a tanta gent ja,perque no es fa un estadi ara amb una capacitat similar?
Despres va vindre la tortura de la remodalcio
No s acabaven mai les obres a cada partit hi habia alguna incomoditat per els de general,ja quE les obres es feien a partir de la general,va ser un drama.
Un cop acabat vam aconseguir tindre el millor estadi del mon amb capacitat per 120.000persones molts estavem de peu.
I va ser el moment despres d una temporada a tercera graderia,de baixar abaix i ferme dels Boixos Nois,van ser els millors anys com a soci,no per els titols que es van aconseguir que van ser poquets...sino per la manera de viure el futbol,fins que ens van fer unes gabies per controlarnos.
Les seguents ampliacions han estat cap abaix,eliminant el famos foso,que tantes vegades habiem saltat per entrar a la gespa...Esta be perque el pUblic esta mes a prop dels jugadors pero el foso tenia el seu punt.
El dia que vam guanyar la lliga amb en Schuster i l Archibald,be l habiam guanyat a Valladolid pero era el primer partit a casa despres de ser campions

30-03-1985, LIGA

BARCELONA-SPORTING 2-0

Barcelona: Urruti, Gerardo, Migueli, Alexanco, Julio Alberto, Victor, Schuster (Sanchez), Caldere, Clos, Rojo, Archibald.

Sporting: Ablanedo, Mino, Maceda, Jimenez, Cundi, Espinosa, Joaquin, Mesa (Tino), Esteban, Quini (Zurdi), Eloy.

Arbitro: Bayarri Rivelles.

Goles: Rojo, Clos.


Al acabar el partit,dos minuts abans,vam decidir invadir el camp per celebrar el titol,anem cap el foso per preparar l invasio i estava a tope de Boixos nois,no s hi cabia.
Final del partit...i en plan Braveheart tots surtin de la trinxera i invadin el camp,vam arribar fins la linea de mitg camp,ens vam abraçar a alguns jugadors i de seguida apereixen uns senyors de marron...a corre!!!
Corriem cap el gol sud i ens trobem devant una linea defensiva formada per mes de 25 marrons,pero nosaltres al anar en manada no ens van poder aturar,a mes d un el van regateijar per poguer entrar al foso un altre cop i els tribuneros aplaudien cada cop que esquibavem un marron amb la seva porra,un cop dins al gol sud van saltar i vam tindre una batalla campal exagerada.
Els valents aquets amb les porres van fer fora uns avis i despres a uns nens i al final van vindre cap a noslatres,vam corre cap a dalt de les escales i alla hi habia totes les llaunes que ens habiem fet deixar al entrar,vam començar a tirar llaunes i tots els maderos a darrera una columna,va ser guapisim!!fins que s van acabar les llaunes...tots els meus colegues es van quedar quiets,com si estiguesin mirant i jo corrent,vaig pasar devant d ells i darrera meu 3 putos maderos...el final millor no explicar ho,encara em foten mal els cops de la porra...
En fi que no em convenç el Nou Camp Nou,el voldria amb mes capacitat.
Ah!!que s em oblida,una cosa que si que m agrada es que les grades estaran cobertes,no per quan plogui,sino per quan la gent animi,el so rebotara e impresionara mes pero no com a Anfield o camps aixi,ja que el sostre estara molt alt.

EL LLORO DEL TAXI
Com he parlat tant del any 81,l exit d aquell any era sense cap dubte aquet,va estar un munt de setmanes al top de la Billboard

2 carreres:

Anònim ha dit...

A mi em fa por pensar en els cutresouvenirs que faran del nou Camp Nou...

Anònim ha dit...

Maco ho és... però calia?
Trobo que millorant la comoditat, escales mecàniques, ascensors, serveis etc ja hi hagués hagut prou.
Per cert estrenar-se amb un 0-3 i a l'endemà fer-te soci te merit jaja