dissabte, 18 d’abril del 2009

MUNIC (2)

Segon dia. Esmorçar al hotel per “nomes”12e i apa al carrer. Com havíem anat a dormir tard,quasi no arribem a veure les figueretes del rellotge del ajuntament,ho fan a les onze.

Molta expectativa al lloc i psee esta be,però per el que havíem corregut ...

I aquí a Marientzplatz,varem començar la nostra visita a Munic. Es la plaça mes important de Munic. A la part nord hi ha el Neues Rathaus,l’ajuntament nou d’estil neogòtic. Aquesta plaça deu el seu nom a una figura de la Verge Maria que hi ha al centre,des de aquí es mesuren totes les distancies de Baviera.

Desprès vam veure Spielzeugmuseum,museu de joguines,es l’antic ajuntament també ala mateixa plaça.

I ja vam anar a Peterkirche,coneguda per els Muniquesos com Alter Peter,l’església parroquial mes antiga de la ciutat. Al voltant d’aquesta església es va crear Munic allà del 1158.Es pot pujar a dalt però hi havia una invasió d’Italians a Munic i era impossible. A Munic i a Itàlia era festa el dilluns també. I nomes quedaven Italians i suposo que els Muniquesos serien tots a Itàlia.

Desprès vam visitar Asamkirche,es l’exemple mes bestia d’art rococó de Munic

D’aquí a Frauenkirche,el símbol de Munic. Es la catedral i des de tot arreu veus les dos torres bessones.

D’aquí ja vam baixar per uns carrerons fins al bar mes famós del mon Hofbrauhaus..

Per el camí vam passar per odeonplatz i la Residenz.

HOFBRAUHAUS

Aquesta cerveseria la va inaugurar el rei Guillem V l’any 1589. Al rei no l’hi agradava la cervesa local i va fer aquesta fabrica ,els ciutadans no la podien provar la cervesa real fins l’any 1828 que es va obrir al públic.

Aquí es va celebrar la primera reunió multitudinària del partit Nacionalsocialista al 1920,aquí Hitler es va convertir en un gran orador i el 1921 les seves tropes d’assalt van protagonitzar aquí un greu altercat que es conegut com la batalla de Hofbruhaus.

Un cop dinats i beguts,a caminar!

Maximilian str. Fins arribar al Maximilianeum,parlament de Baviera,aquí vam trobar aquesta joia.

Desprès caminada al voltant del riu fins arribar a Friedensengel. Figura dorada del àngel de la pau,sobre el riu Isar. Va ser construïda per celebrar el 25 aniversari de la victòria de Alemanya sobre França al 1871.

I continuant per el riu,atrevessem i ens trobem amb Englischer garten,uns jardins exagerats al mig de la ciutat,tipus central park. Es el lloc favorit per els Muniquesos per passar el dia de festa,hi ha la torre Xina,on a sota hi ha un beer garten.

Els beer garten son espais plens de taules on tothom seu a veure cervesa,es igual si als de la taula no els coneixes,ho important es no veure sol.

Al comprar la birra et donen una fitxa i al tornar la gerra et tornen algo de pasta,nosaltres ens vam fer els bojos i vam anar caminant per el parc i ja tenim gerres,mes les que em comprat a Hofbruhaus,ja començava a pesar la bossa i com no arribàvem mai a Konigsplatz vam decidir passar per l’hotel a deixar pes.

Una dutxa i al carrer,cap el metro de Munic,el metro es gratis,be si vols pots pagar un bitllet per 2.30e però sinó pagues ningú et diu res.

Sortim del metro a la parada de Gern i a caminar cap a Schloss Nymphenburg,castell.

Per el carrer un Mercedes amb matricula alamana para bruscament i un matrimoni ve cap a nosaltres.

-que hay?

-poz poco y malo.

-veniis por el partido?

-es nota amb la samarreta?

-teneis entradas?

-neiin

Un matrimoni de Madrid que vivíem allà des de feia 4 anys,ens van portar a visitar el castell i els seus indrets i ens van informar de que veure a Baviera,el niu del àguila ni hablar,deien. Esta tancat fins a final de maig,o sigui que ens estalviem la kilometrada,vam xerrar durant una hora. Ens van explicar que amb els del Bayern no tindríem cap problema,son una gent que saben perdre,però no saben guanyar com tots els alemanys...vam treure molta informació de Munic i Baviera amb ells.

Desprès tramvia(també gratis) i cap al Hotel,trucada als de Torroella,que anaven arribant mes i a sopar tots junts a una típica cerveseria Muniquesa.

Vam menjar i beure com animals,no ens podíem moure al sortir d’allà i tot per 18 e( nosaltres esperàvem uns 40 o 50 per cap,ja que al final anaven portant coses i anàvem pensant ja veuràs... ) nomes,assortit de salsitxes,amanides,Kartofens,carns d ànec,pollastres etc etc no s’acabava mai el menjar allà a una taula de fusta allargada.

Al final un altre tramvia d’aquets barats i cap al hotel a dormir,els demes a la discoteca.

3 carreres:

Xavi ha dit...

El mateix recorregut que vaig fer :D

A Alemanya tots els metros/tramvies son "gratis", però vigila amb els revisors, que van camuflats i jo me'ls he trobat foces vegades, sobretot a Berlín.

Sílvia ha dit...

Hola ddriver!
Un bon relat fotogràfic del viatge. Hi ha una tercera part?
Salutacions
sílvia

Ferran Porta ha dit...

Un bon reportatge!