dimarts, 10 de febrer del 2009

CONDUCTOR EN PRACTIQUES



Quan els bons temps tocaven a la seva fi,i tard com sempre,es van intentar proposar mesures per pal·liar la falta de taxis a les nits.

Entre elles les ja aplicades,desde feia anys,com els horaris lliures els caps de setmana per tindre mes taxis dels necessaris al carrer.

Mes endavant,el suplement de dos euros a la nit perquè els taxis de dia sortissin a pencar a la foscor i l’obertura del metro a la nit perquè la gent tingues mes opcions.

Una mesura es va quedar en estudi,la del conductor en practiques.

Aquesta mesura proposava que qualsevol persona,sense cap tipus de capacitació pogués fer de taxista.

Antigament tenies que fer un examen,en el que tenies varies parts. A una et preguntaven monuments de la ciutat,hotels,hospitals,edificis públics...a un altre les tarifes i la seva aplicació...en un altre et feien descriure un recorregut dins l’area metropolitana,descrivint tots els carrers per els que passaves i desprès un altre recorregut amb la guia a la ma,entre dos localitats del area,per demostrar la teva destresa fent anar la guia. A mes de conèixer el Català i el Castellà.

El conductor en practiques ho proposen les flotes(empreses amb mes de 4 taxis i fins a 50 segons la llei tot i que n’hi ha alguna amb mes de 70) Perquè?? Perquè no troben ma d’obra,però no perquè no hi hagi gent disposada a treballar per ells,no. Perquè paguen nomes un 37% de la recaptació feta i evidentment ningú vol treballar amb ells.

Aquesta mesura del conductor en practiques resulta que fa mesos que esta funcionant i permet a les flotes contractar a qualsevol persona vinguda de qualsevol punt del mon com a taxista.

El resultat es que moltes vegades veus un client que baixa d’un taxi i puja al teu i et diu es que aquell tio no m’entén,o aquell no sap on va,o aquell fa pudor...

Que han aconseguit??Inundar les nits de taxis,amb taxistes que no saben on collons porten els clients,que no coneixen l’idioma,no coneixen el reglament....tot això en plena crisis,així treballem menys però les flotes tenen tots els torns coberts i el sobre pot ser mes gruixut quan l’envien a qui l’hi toca.

Es una vergonya molt gran el que esta passant amb els nostres governants,venuts a interessos particulars.

Igual que jo he necessitat uns exàmens per fer la feina aquesta els altres també els tindrien que fer. A mi avui em donen un taxi a Islamabad i em veuria incapaç de portar a la gent,aquets els hi donen un taxi i un Tom Tom i apa...desprès te’ls trobes en contra direcció per Gran Via o Pl.Lesseps ( com me’ls he trobat) o t’avança’n per encotxar davant teu,passant per alt una de les normes mes sagrades o discuteixes amb ells i no t’entenen el que dius.

Avia’m si en Garzon acaba aviat amb Madrid i passa per aquí

17 carreres:

Carquinyol ha dit...

Collons!! Si que és una vergonya, sí!! Però com dius, que es pot esperar dels que manen, venuts als diners (o sigui, com sempre). El mateix gos amb diferent collaret.

Ferran Porta ha dit...

Ostres, això que expliques és molt fort, ddriver! Potser no he estat atent, però no tenia ni idea d'aquesta problemàtica. Faries molt bé d'enviar una carta als mitjans, explican-t'ho; segur que molts usuaris del taxi no en són conscients.

Xavi ha dit...

Collons, no sabia pas que passava això en el món dels taxis. Realment és vergonyós, com molt bé comentes.

Jo crec que hauries de fer el que comenta en Ferran, a veure si així se'n fa ressò del que passa i es pot acabar aquesta situació. Per exercir una feina s'ha d'estar qualificat per ella, si no no es fa i punt, però el que no poden fer és ficar a gent que no en té ni idea del tema a fer aquesta feina perquè només farà que perjudicar als taxistes de debò.

Jordi ha dit...

Digues que sí, ddriver! No és just això! Si vosaltres us heu tret un examen, la resta també hauria de passar pel tub.

Últimament quan he agafat taxis per la nit semblava que estava a sud-amèrica no a Barcelona.

Sílvia ha dit...

Hola ddriver!
Mmm...en plan becaris. Mal pagats i poc qualificatss. Molt maco!
No anem bé...:(
Salutacions
sílvia

assumpta ha dit...

Crec que sí que s'hauria de fer alguna cosa, però com sempre... s'acabarà com el rosari de l'aurora, és a dir sense fer res de res. Si no, mira els taxistes de NY o d'altres metròpolis.
I no parles nomès pel món del taxi, en les teves paraules crec que és poden sentir reflectits molts d'altres col·lectius.

Anònim ha dit...

no ve al cas del blog, però m'ho van comentar l'altre dia i em va fer gràcia.

Saps on van fer l'stage de pre-temporada els pericos? Sí, a La Molina, per PREPARAR MILLOR EL DESCENS.

Dedicat a un bon culé com sembla k ets.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

I per que no feu una vaga? O com a mínim una aturada en senyal de protesta? El sector del taxi ha fet vagues per motius menys greus

Eli ha dit...

Deunidó...
Cada dia sento unes histories.. que fan por...!!!
El món fotrà un pet... com una gla....
Ostres tu... quins pebrotsss!!!!

Un Crit Valent! ha dit...

Un amic meu, va agafar un taxi a prop del Ps.Gaudí per anar a la Plaça St. Jaume, i el va haver d'indicar com anar-hi. O sigui q no va fer ni cursets, ni examens.
Respecte el Barça, l'escrit vol demostrar que abans el Barça va ser el millor, i després en l'informe es veurà q els títols estaven repartits entre molts equips.
Quim

Joan Safont ha dit...

A mi m'ha passat vàries vegades. Un dia em toca un paquistanès, que pretenia que li indiqués com anar a l'adreça que buscava jo. Sudamericans, que són pitjors que els oients de la Cope. Tremolo pels pobres visitants. La única indústria que tenim és el turisme, a qualsevol preu i de qualsevol manera. Després encara direm que ens interessa el turisme de qualitat.
Una abraçada company. Va que retorno a escriure al blog, que el tenia molt abandonat!

ddriver ha dit...

Carquinyol
Mani qui mani,es igual..els diners tenen motl de poder
Cristina
Es molt lamentable,i ells no tenen la culpa(els extrangers que treballen)sino com sempre els mateixos que ho permeten
Ferran
Lamentablement els mitjans tambeee esstan comprats per el poder
Xavi
Ja,pero el que realent els interesa es que les flotes poguin treballar i no tindre cotxes parats com fa uns mesos

ddriver ha dit...

Jordi
Doncs esperat,avait semblara que estas al llunya orient,amb un tio que no parli res que tu poguis entendre
Silvia
Gens be anem
-Assumpta-
a tots els sectors passa aixo ja ho se,pero a mi de moment el que m afecte es aquet
kusdoninpelkul
Esperem que no facin ni stage,que directaament desepereixin per sempre mes
C.E.T.I.N.A
Aquesta es un altre,amb els agonies que hi ha dins aquet mon,no els faras fer vaga en plena crisis

ddriver ha dit...

Eli
Els governants aquets son tontos de collons,es creuen que donant feina a estrangers s'es mes solidari i els d'aqui que????
Un Crit Valent!
Ja veus,Jaume I...anit vaig anar a varios llocs que pensava com ho deuen trobar els pakis aixo???
Joan Safont
Ben tornat,estic contentissim de llegirte un altre cop.Als sud-americans aquets no els faras parlar Catala ni en broma,els de la Cope,tu els hi pots parlar en Catala i et contestaran en Castella pero al menys t'entenen

Jesús M. Tibau ha dit...

els polítics en pràctiques també són perillosos. Però, què som nosaltres? Éssers perduts en pràctiques a la vida.

Lula ha dit...

Ufff quin plan....
No tenia n'idea d'això i em sembla absolutament vergonyós!!

I segurament hi ha un munt de coses com aquesta en altres feines, i que o ens n'adonem...

Quina llàstima de país!!

Anònim ha dit...

aixo passa a tots els gremis.... que m'en dius dels metges peruanos ? ...mama, por !!!!!