divendres, 23 de gener del 2009

BBB THE END


Ja acaba la fira Bread and butter Barcelona. Una de les fires mes importants que tenia la ciutat. Tots us haureu fixat que aquests dies a tot arreu,discoteques,restaurants....el nivell havia pujat una mica molt,gracies a la presencia de les models de la fira (també suposo per el nivell dels models però jo no m'he fixat gaire).
Aquest any la fira ha passat amb mes pena que gloria,altres anys era un no parar,baixaven 4 models,pujaven 3,baixaven i pujaven 4 mes...Es veu que la crisis també afecta a aquest sector i s'ha notat. Mes de cent expositors menys, amb ho que comporta això,la gent que treballa amb cada expositor i els seus clients...un desastre.
Peró el desastre mes gran es que aquesta fira torna a Berlín i ja no podrem disfrutar mes de les models ( tot i que aquest any ja no s'han fixat amb mi). Perquè tornen a Berlín?? Suposo que principalment per millors condicions que haurà fet fira Berlín.
Peró segur que també han influït moltes mes coses,que ningú no ha fet res per evitar que succeissin any rera any.
1)Preus abusius dels hotels, jo l'any passat se d'hotelets que aquest dies i els de la fira del 3gsm les habitacions estaven rondant els 900e quan la resta del any amb 70e ja fan. Aquest any,veient que no hi havia reserves han tingut que fer rebaixes en els preus però el mal ja esta fet.
Recepcionistes d'hotels que nomes es mouen per comissions( de restaurants,puticlubs,taxis,peluqueries,solàriums...etc etc la millor feina de la ciutat la de recepcionista),en comptes d'intentar donar servei al client.
2)Restaurants que ofereixen Dorada fresca als clients,els hi donen peix (qualsevol) de piscifactoria i cobren el que val el vaixell per anar a pescar-les..
3) Uns dels sectors mes afectats,els carteristes,que desde fa anys actuen amb tota impunitat a aquesta ciutat...es mes greu saltar-se un semàfor en ambar que treure 15 carteres en una nit davant les escales del port olímpic.
4)cotxes de luxe,contractats ves a saber on que no en tenen ni idea d'on van,i al ser estrangers no saben ni escriure el nom d'on van al Gps i tot el rato t'estan molestant amb preguntes absurdes. Cobran a preu d'un transport amb trailer a l'altre punta d'Europa.
5)Nosaltres els taxistes.Aquest any no em consta cap abús a aquesta gent però l'any passat vaig arribar a sentir barbaritats,com lamentablement molts cops quan es junta un taxi i un guiri,una vergonya i grossa. Al guiri que l'hi foten 50 eur del aeroport a Bcn,algú creu que agafara algun taxi mes dins la ciutat??? Fa dos anys,em vaig trobar un taxista discutint amb uns guiris a la porta del Hotel Oasis (pla de palau) baixo a ajudar al company..pregunto que passa el taxista- estos no quieren pagar....pregunto a ells en angles - ens vol cobrar 30 eur del port olímpic aquí,la meva resposta als guiris - foteu-li una palliça i no l hi pagueu ni un euro...el taxista - que les has diczho???
En fi,que entre tots la hem matat i ella sola s'ha mort. Sembla que aquí ningú,ni autoritats ni serveis hagin après la lliçó dels jocs olímpics. Ara ja nomes ens queda la 3gsm ja veurem que dura.
Me'n vaig a escoltar musica

8 carreres:

Rita ha dit...

Quanta raó que tens, ddriver! Vaig pensar exactament el mateix que tu, quan ho vaig sentir a RAC1.

Quan vaig anar a Berlín, a més d'agradar-me molt la ciutat, l'arquitectura, la reconversió de la zona Est, em va encantar la gent, sobretot la de serveis, que és la que més tractes quan viatges, a més de tobar-la una ciutat més barata que Barcelona.

Aquí pequem de creure que la gent és tonta, que tot s'hi val, i ens acabem passant. Ja ens està bé!

Jordi ha dit...

És allò de matar la gallina dels ous d'or. Si se n'abusa, al final se'n paguen les conseqüències. Entenc que tothom ha de sortir-hi beneficiat, però al preu d'abusar de manera exagerada del consumidor. Una autèntica vergonya!

Carquinyol ha dit...

és que aquí estan acostumants a pujar abusivament els preus dels pisos i que la gent és queixi només per "lo bajini" però no foti res, que pugin el preu del menjar, els transports, els serveis, la llum, el gas etcètera etcètera i el mateix.

I és clar, venen els de fora, els hi volen fer el mateix i aquests diuen "una vez y no más, Santo Tomás" i fugen corrents. I després encara es lamenten els "sacacuartos" aquests!!

Se l'hauria de demanar responsabilitats als que manen, que molta publicitat per a tot i molta inversió però alhora de la veritat no han fotut res per garantir la situació. Potser se'ls hauria de recordar que el veritablement difícil no és arribar-hi, sinó mantenir-se.

Ferran Porta ha dit...

L'aplaudiment no te'l dedico només pel post en si, que em sembla un resum excel·lent de la realitat, sinó perquè sent taxista siguis prou honest de denunciar un fet (no entraré si molt o poc) habitual: el de l'aixecada de camisa d'alguns taxistes, sobretot als guiris però no només a ells.

N'agafo pocs, de taxis, però quan n'he agafat a Berlin, tot i el meu accent macarrònic que em delata com a no-alemany, mai, MAI! m'han portar ni pel camí més llarg ni tampoc no m'han cobrat un cèntim de més. És el que diferencia un país seriós del nostre.

Pel que fa al B&B, Berlin ha ofert l'aeroport de Tempelhof (un dels tres que té la ciutat, que va tancar fa pocs mesos) perquè la Fira es celebri allà. L'espai és brutal i l'aeroport és al centre de la ciutat! (com si aquí n'hi hagués un a Pl. Espanya).

Molt bon post!

Anònim ha dit...

Hola!
bé, doncs ara toca crear la fira "pa amb tomàquet", no?
Salutacions
sílvia

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Senzillament el que ha passat és que aquesta fira originalment era berlinesa, la van portar a Barna per presionar a Berlin i quan han aconseguit un nou espai per la fira han tornat cap allà.

Queixar-se de que marxi el BBB és com queixar-se de que marxi la Nissan. No sòn negocis d'aquí i hem d'asumir que només estàn de pas.

assumpta ha dit...

Tens tota la raó i ho has explicat ben clar i català.
Aquí és peca massa de pensar que sóm el centre de tot l'univers i ens passem tot el dia mirant-los el melic.

Sempre diem que altres lloc prenen nota de la nostra manera de ser, però potser ara caldria prendre nosaltres (ells, els responsables)exemple d'altres llocs.

Com diu en Jordi, s'acaba matant la gallina dels ous d'or.

I vet a quí, que no n'hi hagi d'altres que en preguin també bona nota.

Bon cap de setmana!

ddriver ha dit...

Rita
La getn te un limit,pero ja l'any passat la fira no va tirar com altres anys
Jordi
Doncs es el que es fa a aquesta ciutat
Carquinyol
Es creuen que nomes amb Gaudi i paelles ens mantindrem i sempre passa el mateix
Ferran
Si no ho denunciem nosaltres...els clients paguen,callen i no tornen a agafar un taxi,pero per 4 dies que estaran aqui,no es fotaran en merders dedenuncies,prou lio tindren al vespres quan els hi fotin la cartera
Silvia
Mes val que no fem res,ho espatllariem tambe
C.E.T.I.N.A
Si pero ara estaven aqui,els primers cops d'estar aqui estaven encantats,si ho haguessim sapigut fer s'haurien quedat,pero si no hi ha interes...Altres fires tambe vene d'un altre lloc,per exemple la dels mobils venien de Niza,tambe els haurem d'aplaudir perque marxin??? Tothom els pot robar nomes perque no son originaris d'aqui???
-assumpta
Esperem que no marxin mes,perque el que deixen ala ciutat altres fires es de pena