dimarts, 3 de juny del 2008

MANCHESTER-ASTON VILLA

Derrotats per el proper campió d´europa,abandonem aquesta ciutat de currants i mítica per el seu futbol i d’innumerable grups dce musica que han sorgit d’aquí.

Diem adéu a un hotel on em estat be,net,ben situat..no eran mala gent.

Esmorzem i comencem a tirar cap a Stansted.Aprop de London,d´aquí marxarem cap a casa pero primer ens queda una missio per cumplir i sera a Birmingham,ciutat on va néixer el grup musical de la ELO i on hi han tres equips de futbol,el Birmingham,West Bromwich Albion i Aston Villa.

Aquets dos últims els recordava jo de petit per havers enfrontat al Barça en copa de la Ueffa.A part el Aston Villa ens va guanyar una supercopa d´europa.

Aquet últim sempre m’havia agradat com equip,la garra que demostraven els equips anglesos als anys 70,ells ho portaven al màxim exponent.Tambe hi ha partits,que sense saber perque i no se importants els recordes mes que altres.El partit de Ueffa contra els Villans,el recordava,haberlo vist asentat amb el meu pare al menjador,el veiem en blanc i negre i em feia molta ilusio veure aquet estadi.

Jo recordava que aquet camp era a prop de l’autopista,ho recordaba de passar altrs cops.

Entrem al ring road de Birminghan i comencem a estar atents haviam on el veiem,pero de seguida apareixen cartells de Villa Park i als pocs kms(or miles)es comença a veure la figura d´un estadi angles,mitic,molt mític.

Seguim indicacions i arribem.

Tipical english estadium!!Mantè tot l’encant del futbol angles.Pero pinten bastos,totes les portes es veuen tancades,em sembla que ens conformarem amb la botiga.

De repent una porteta,s´obre,s´obre la nostra oportunitat.Untio molt semblant al capo de a formula 1 surt d´alla.Ara o mai.Anem a jugar amb el tema sentimental haviam si traga.

-hey man!!

-can I help you?

-of course man

L´hi expliquem que venim de bcn,que tornem d´Old Trafford,i que volíem saber si es possible visitar l´estadi,que per nosaltres aquets estadi el tenim mitificat desd epetits i es un orgull poder ser hi,i ens encantaria si ens deixes entrar a veure´l.

Era segurata,pero no com els d´aqui.Aquet home era segureta d´algo seu,ell estimva el que vigilava.

Ho consulta per radio si ens pot ensenyar l´estadi i l´hi donen l´ok!!!Dir que vens de Barcelona i vols veure l’estadi sempre els omple d’orgull,que algú que ve d´un estadi tant gran com el nostre,s’interessi per el seu.

Obre una porteta,caminem un passadís i nois!!La gallina en piel!!We are in Villa Park!!!Got it!!

Increïble,camp angles,angles...grades empinades.colors del club a les cadires..aquell blau cel tant maco..olor a futbol per tot arreu..com sempre jo haig de quedar-me amb ell parlant,escoltant totes les explicacions que em fan sobre l´historia,remodelacions que ha patit l´estadi,recordant el partit aquell dls 70 i com a tots els estadis el moment frikie,I had been years a go in Lloret!!

Varem xerrar molt i l´Isidro de mentres anava voltant per l´estadi fent fotos atots els detalls del estadi.

Ens varem fer amics aquell home i jo,be,a tots aquets vigilants m´els faig amics,ells estimen el futbol,adoren el seu equip i es facil fer-se amic meu.Ens volia ensenyar els vestidors i va preguntar per radio si hi era el jefe,i si hi era i no va poder ser.Pero el company que treballava a oficines era amic seu i va parlar amb ell perque ens deixessin pasar i ensenyarnos una maqueta de com era l´estadi fa mes de 100 anys,impressionant de veritat.

Surtim de veure l´estadi,anem a oficines,haviam si ens deixen pasar?i ja ens esperava a la porta un altre seguretat que ens va deixar sols amb la maqueta.

Va ser tot molt maco de veritat,thanks villans!!

Despres al megastore,samarretes,scraft i comencem a acabar el nostra viatge amb l’objectiu acomplert.

Enfilem autopista cap avall,dinem a una rea de servei l’últim tikka chicken i somni.

Al arrivar a l´alçada de Luton,obras!!Cua increïble,no ens moviem ni de conya,i l´hora del vols´apropava,ens entrebn els nervis i a mi se´m acut fer camp a traves per arrivar a temps,carreteres secundaries i sense coneixer res,rodegem el nort de London per la campinya anglesa i per fi ust in time,we are in Stansted.

Alla va començar el mal rotllo,el cabron del rent a car,ens examina el cotxe i veu un cop a la roda que ja hi era,no era pas nostre,L´Isidro l´hi diu en castella quye aixo ja hi era i ell contesta malament,que ell nomes es un turista i te que parlar amb angles,que ell no te cap obligació de entendre’l

-que dice?

-que es un puto ingles,i que es un estupido(ben clar,perque aixo ho entenges)i que no tienen educacion i no quiere entenderte.

Aixo va iiritar.com pretenia jo,al angles aquet i ens va tindre l’hòstia de rato fent papers i tocant els ous,al final varem tindre que pagar una roda nova.

4 canvis d’impressions desagradables amb d’imbecil aquet i a corre que anem tard.

Check point tancat,apereix un paio i l´hi donem els papers per el vol i com sempre per variar,amb ryanair,ens falta un paperet per pagar,coore corre fins l´altre punta del aeroprt a pagar ho,tornem despres d´una cua llarguíssima per pagar,el tio apereix i ens donen els bitllets.

Corre corre un altre cop cap a la gate,xocant amb la gent,que perdíem el vol.Varem xocar amb molt fans del Rangers,que marxaven a Florencia per la semifinal de la Ueffa,good Luck tomorrow!!Friends!!Va estar be la carrera que varem fer,uns altres del Barça ens perseguien a la carrera també,arribem i encara no havia embarcat ningu.Joder!!tant corre!!

Per fi seiem al avio,i cap a Girona airport,tot el vol com sempre,repassant fotos,vivències i planificant proper viatge.

1 carreres:

Mikel ha dit...

Ets un crack tiu!! sempre aconsegueixes acavar entrant als camps!! plas plas plas plas!!!