dilluns, 12 de novembre del 2007

GRACIES A DEU

Trobat sa i estalvi a Vic el taxista desaparegut a BCN

  1. El conductor ha trucat al seu germà per informar-lo que els seus segrestadors l'acabaven d'alliberar
EL PERIÓDICO
BARCELONA
Alberto B. R., el taxista de 27 anys que havia activat l'avís d'emergència del seu taxi a les 11 del matí quan acabava d'agafar uns passatgers al districte de Sant Andreu, ha aparegut sa i estalvi a Vic, segons han informat fonts policials.

El taxista ha trucat al seu germà per telèfon explicant el lloc on es trobava i ha afirmat que l'havien retingut tres persones i que ja l'havien alliberat.

Immediatament, Alberto B. R. ha estat recollit i traslladat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'aquesta localitat, on està a l'espera que arribi la seva família. Els agents també esperen interrogar-lo per aclarir l'estrany succés.

Els Mossos d'Esquadra buscaven a tot Catalunya el taxista després d'haver centrat el rastreig durant les primeres hores a la ciutat de Barcelona. Els investigadors no descarten "cap hipòtesi" sobre la desaparició del conductor.

La central d'avisos per ràdio amb què treballa el taxista va confirmar a la policia catalana que el conductor ha activat cap a les onze del matí l'alarma interna amb què estan dotats els taxis per poder avisar en cas d'urgència.

Ràdio desconnectada

Una familiar del taxista sospita que després d'activar l'alarma, el conductor ha hagut de desconnectar per la força la ràdio amb què es connecta amb la central, perquè ja no ha respost a cap de les trucades que li han fet.

Diferents versions

Durant tot el dia els taxistes han fet córrer versions contradictòries i diversos rumors que situaven el taxista i els seus presumptes raptors --també en nombre divers-- en diferents punts del nord de la ciutat.

Un dels companys del taxista, Ricardo López, ha assegurat haver vist Alberto B.R. en un dels accessos de la Ronda de Dalt de Barcelona, "el copilot era ell i anava encanonat", ha afirmat.

El testimoni ha assegurat a Europa Press que ha reconegut "el seu cotxe pel número" i el seu company "amenaçat" al seient del copilot, "anava encanonat", ha explicat amb nerviosisme Ricardo, que no els ha pogut seguir perquè era "una maniobra perillosa".

A més, Ricardo ha vist com el taxi d'Alberto anava "ràpid i derrapant" en direcció al barri de Ciutat Meridiana, sortint de Barcelona pel nord i una de les possibles vies per arribar a Vic.

Queixes del sector

La Federació Catalana del Taxi (FCT), que agrupa bona part del sector, ha felicitat l'actuació del Grup de Segrestos dels Mossos d'Esquadra, però ha lamentat que durant el dia d'avui no es reunís amb caràcter urgent la Junta de Seguretat del Taxi, tal com, segons el coordinador general de la FCT, Josep Maria Goñi, va quedar establert en un protocol firmat per tots els actors implicats.

En declaracions a Europa Press, Goñi també ha lamentat que des del 14 de setembre passat s'hagin suspès les subvencions de la Generalitat i els ajuntaments per adquirir aparells GPS i GPRS connectats amb la central d'emergències del 112.

Fins al moment només 3.000 dels 14.500 taxistes tenen instal·lat aquest aparell, que costa uns 750 euros.

11 carreres:

Xavi ha dit...

Encara sort que tot ha acabat bé....

Anònim ha dit...

Ei que han dit per la tele que el va recollir a l'estació d'Arenal de Sant Andreu! Que fort! Si ahir estava ple de mossos el meu barri!

Anònim ha dit...

Alegre'm-nos ara de que hagi acaba, però tot seguir toca recapacitar i exigir que els protocols i els acords estan per a complir-se.

Eva ha dit...

déu n'hi do quin merder, encara rai que no ha estat res greu.... aquestes histories sempre solen smeblar llunyanes....i mira, just ha passat al meu barri

Déjà vie ha dit...

jo tb stava amoinada, encara no em puc creure com ha acabat la cosa. menys mal!

Anònim ha dit...

Trobat i en bon estat. Menys mal. Ara cal aclarir que ha passat i qui ho ha fet...

Salut.

ddriver ha dit...

Al menys no ha pasat res,ara el que hagi estat ja s ho faran ell i els mossos pero el que importa es que no tinguem cap baixa mes per culpa d uns xungos.
El cert si ha estat un segrest,deu ni dor el rato que haura pasat.A vegades quan portes a algu que no t agrada ja pasas un rato delicat fins que no baixa,imaginat una historia aixi.

Mikel ha dit...

la meva dona ahir va estar a madrid i el taxista li va explicar que l´havien atracat i que no li van deixar apretar cap dels dos butons que te d´emergencia perque tenia un ganivet al coll , li van fotre 200 euros.

ddriver ha dit...

MIKEL
Aqui si que es pot apretar encara que tinc 4 gavinets al coll i una pistola a la boca

Mikel ha dit...

Que vols dir ? que el tiu li va fotre una bola o que aqui teniu un sistema d´avisos mes sofisticat que a Madrid?

ddriver ha dit...

el botot per avisar el fas anar amb el peu